Omgeving

Wij, Anne en Marieke, vielen een paar jaar geleden als een blok voor het Hogeland. Het weidse, verrassend vriendelijke landschap vol kronkelende wegen langs wuivend riet, bomen en landerijen en mooie dorpjes zoals Houwerzijl, Niehove, Pieterburen en Winsum. Het tempo van het leven lijkt hier een tandje lager, gecompenseerd door de wind die juist soms een tandje harder waait. Bij onze boerderij de Vossenburg in Noord-Groningen, zie je ’s nachts dikwijls een prachtige sterrenhemel, omdat het nog echt donker wordt.

Het Hogeland, waar we zelf ook graag wandelen, fietsen en kanovaren, is een prachtige vakantiestreek waar je heerlijk tot rust komt. Onze kano’s zijn te huur voor onze gasten, leuk voor een tochtje naar het vissersdorp Zoutkamp, waar je gelijk een visje kunt eten! En heb je geen fiets? Er staat een tandem te leen in ons schuurtje. De Vossenburg ligt op fietsafstand van het natuurgebied Lauwersmeer en de Waddenzee, een paradijs voor vogelliefhebbers. Sportievelingen kunnen onder professionele begeleiding het Wad op en binnen een kwartier autorijden ben je bij de boot naar Schiermonnikoog, ideaal voor een dagtrip.

Voor stadsvertier zijn zowel de stad Groningen als Dokkum een aanrader, beiden liggen op zo’n 30 kilometer (een half uur autorijden) vanaf de Vossenburg.

Zoutkamp op steenworp afstand
Mooie dorpjes zoals Niehove, Houwerzijl en Winsum
Wandelen omgeving de Vossenburg
Anne & Marieke
Lauwersmeergebied
Kano varen Ulrum Zoutkamp
Nationaal park Lauwersmeer
Wandelen en fietsen Lauwersmeer
Uitzicht de Vossenburg
Uitzicht de Vossenburg
De Waddenzee
Zoutkamp
Haven Lauwersoog

Tipje van de sluier

We geven onze gasten graag informatie over de omgeving om te wandelen, fietsen of andere uitstapjes.
Alvast een paar tips:
* Lekker eten doe je bij restaurant De Oude Sluis in Zoutkamp. www.deoudesluis.eu
* Museum Borg/landgoed Verhildersum in Leens, www.verhildersum.nl
* Theefabriek met mooi terras in Houwerzijl, www.theefabriek.nl
* Café Wongema is een inspirerende plek aan het einde van Nederland in Hornhuizen, waar je aan de overkant ook het gele kerktorentje kunt beklimmen, www.nieuwwongema.nl
* Goede elektrische fietsen huur je in Zoutkamp, www.fietsverhuurzoutkamp.nl
* Domies Toen, de sfeervolle tuin van de Dominee in Pieterburen, www.domiestoen.nl
* ‘Das ja goud’ is een gids met een rijk aanbod van culturele activiteiten in de omgeving zoals concerten en exposities. U vindt ‘m in de b&b. www.dasjagoud.nl